0615454040 Prodaja i Komercijala  |  Najčešće postavljana pitanja  |  Kontaktirajte kompaniju

Prijavite se  |  Registrujte se  |  Porudžbine

  
  
  
  
 Slika Ultra mali uređaj koji snima unutar krvnih sudova, šalje 3D slike

     


Ultra mali uređaj koji snima unutar krvnih sudova, šalje 3D slikeUređaj za snimanje na bazi katetera. Može se umetati u krvne sudove, snimati 3D slike unutrašnjosti srca itd. I prenositi ih spolja u stvarnom vremenu. Profesor F. Levent Degertekin sa Univerzitetske mašinske škole izvestio je da je video uspešno prenesen brzinom od 60 sličica u sekundi.

Uređaj poseduje niz kapacitivnih mikro-automatizovanih ultrazvučnih pretvarača (CMUTs) i prenose slike preko 13 povezanih tankih kablova. Ovaj CMUT niz uključuje 56 ultrazvučnih odašiljačkih elemenata i 48 prijemnih elemenata i ima oblik krofne sa prečnikom od samo 1,5 mm.

Postoji i sklop za uštedu energije koji održava senzor da radi kada mu nije potrebno, a troši oko 20mV. Zbog toga se kaže da toplota koju uređaj stvara u telu može da se suzbije.

Ovaj aparat za snimanje omogućava lekarima da vide kroz krvne sudove. On će delovati kao lampica za kardiologe kako bi jasno osvetlili gde se krvni sudovi začepe", rekao je Degertekin. ". "Ako lekar želi da vidi šta se dešava unutar krvne žile ili srca, u ovom trenutku dobija samo presek. Morate da gledate iz ugla, takve informacije nisu dostupne kod postojeće opreme “, rekao je.

Uređaj za obradu slike koji deluje unutar krvne žile može pružiti tačniju sliku od snimanja izvan tela. Međutim, za pomeranje uređaja za obradu slike kroz krvne žile potrebno je da uređaj bude mali i fleksibilan i da može da deluje u krvi. Degertekin i njegove kolege su prevazišli ove izazove i uspeli da uređaj smanje.

Prema profesoru Degertekinu, ubuduće ga planira primeniti na intervencije na srčanom MRI *) i smanjiti prečnik uređaja na 400 µm.


0615454040 Prodaja i Komercijala - Poručivanje telefonom
9h-20h, Poslovvni racun-Zber banka broj poslovnog racuna, RSD-285-2291050000499-50 EURO-285-201604000873537.Informacije o proizvodu


Kategorija: Medical Robots- Japan


  
  
  

Kategorije

  

  
  

  

Tagovi

  


  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?