0615454040 Prodaja i Komercijala  |  Najčešće postavljana pitanja  |  Kontaktirajte kompaniju

Prijavite se  |  Registrujte se  |  Porudžbine

  
  
  
  
 Slika Medicinska virusologija Vera Jerant Patić

     


Medicinska virusologija Vera Jerant Patić

Cena:  3.500,00 RSD

Ograničene zalihe

troškovi isporuke nisu uključeniMedicinska virusologija

Vera Jerant Patić

ISBN 9788686767080


Godina Izdanja 2007


Izdavač Ortomedics book d,o,o,

Razvoj tehnika molekularne biologije, imunologije, enzimologije i genetskog inženjerstva, doveo je do sticanja novih znanja o virusima i novih stavova o nastanku virusnih bolesti, njihovoj prevenciji, dijagnostici i terapiji. Virusna oboljenja o kojima se do sada isključivo govorilo u okviru virusologije, predstavljaju samo "vrh ledenog brega". Savremena znanja pokazuju da virusna infekcija ne izaziva samo akutnu bolest, najčešće benignog toka i ishoda, nego i perzistentne, latentne ("uspavane"), hronične ili spore (slow) virusne infekcije, zatim da postoji mogućnost inkorporisanja virusnog genoma u genom ćelija domaćina, ili u epizomalnu DNK, kao i da velik broj animalnih virusa poseduje onkogeni potencijal, dovodeći do pojave malignih tumora i teratogeni efekat, oštećujući plod u trudnoći. Podatak da je preko 60% svih infektivnih bolesti izazvano virusima, trpi stalne korekcije naviše.

Namena ove knjige je da pomogne lekarima na specijalizaciji iz Medicinske mikrobiologije i na usmerenim specijalističkim usavršavanjima iz Medicinske virusologije, kao i da posluži studentima medicine i stomatologije kao udžbenik. Radi preciznijeg orijentisanja u okviru gradiva iznetog u knjizi, potrebno je da studenti konsultuju program virusologije na svom matičnom fakultetu, uz korišćenje ispitnih pitanja pri savladavanju tematskih celina.

Knjiga može da pomogne i drugim lekarima na specijalizacijama i lekarima specijalistima iz raznih grana medicine (infektivnih bolesti, epidemiologije, pedijatrije, interne medicine sa pulmplogijom i kardiologijom, neurologije, ginekologije, onkologije. . .), kao i svim lekarima koji, prateći razvoj medicine svaki u svojoj oblasti, ne mogu da budu uvek u toku sa novinama i dostignućima, nastalim naglim razvojem virusologije poslednjih godina.

0615454040 Prodaja i Komercijala - Poručivanje telefonom
9h-20h, Poslovvni racun-Zber banka broj poslovnog racuna, RSD-285-2291050000499-50 EURO-285-201604000873537.Informacije o proizvodu


Kategorija: Medici.knjige za lekare


  
  
  

Kategorije

  

  
  

  

Tagovi

  


  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?